Om mig

Löwengren Ord & bild består av mig, Karin Löwengren – frilansjournalist, mamma och kattägd. Född och uppvuxen i Örebro, men med längre utflykter till bland annat Island och Ryssland under åren. 

Som barn älskade jag att plocka isär saker för att se vad som fanns inuti, kanske att man kan se det lite som en metafor för vad jag gör som journalist - låter människor öppna sig och berätta vad som finns på insidan. Jag tror att alla människor har en historia att berätta. 


Som journalist skriver jag helst djupare artiklar och reportage om människor och djur, men också gärna om Island eftersom det är som ett andra hemland för mig. Jag är bilburen, så jag har inga problem med att resa iväg en bit för att göra jobb.
Under 2017 jobbade jag, utöver frilansuppdrag, som redaktör för landsbygdsnämndens nyhetsblad i Örebro Kommun. I bladet stod jag för all text och bild. 

Jag har haft med artiklar i Aftonbladet Söndag, Amelia, Allers, Allt om Diabetes, Allt om gården, Allt om Husvagn och camping, Allt om Resor, Convenience Stores News, Dagens Nyheter, ETC Bergslagen, Expressen Söndag, Hemmets Journal, Hemmets Veckotidning, Härliga Hund, Kamratposten, Karlskoga Tidning, Kattliv, M Magasin, Musikant, Nerikes Allehanda, Nya Wermlands-Tidningen, Omkrim, Opus, Sydnärkenytt, UtställningsEstetiskt Forum och Året Runt


Utbildning
Tvåårig journalistlinje,  Hällefors folkhögskola (första året 2012-13) Bona folkhögskola (andra året 2013-14)
Fortbildningskurser för journalister:
Tidningsredigering InDesign grund, Distansskolan
(4 veckor sommaren 2013)

Tidningsredigering InDesign fortsättning, Distansskolan
(4 veckor hösten 2013)


Journalistseminarium Auschwitz – History, Memory and Responsibility
(4 dagar i Krakow/Auschwitz-Birkenau december 2016)


Stipendium

Ragnar Sandelinstipendiet

Ragnar Sandelins resestipendium år 2014 går med summan 10.000 kronor till Karin Löwengren för en resa till Island sommaren 2014 för en journalistisk undersökning av det ekonomiska och sociala läget, sex år efter den finansiella kollapsen, och mer specifikt "hur det är att vara hemlös i ett land som är så förknippat med hög levnadsstandard och turism."

Svenska Journalistförbundets stipendium för utbildning och kompetensutveckling hösten 2017
Fotoresa på Island.
Medlem i Svenska Journalistförbundet och fakturerar enligt frilansrekommendationen.